Jumaat, 8 Ogos 2008



Masih ingat pada sekolah anda? Semalam ana buka friendster kawan sekolah ana, terjumpalah satu friendster ni. Rupanya friendster sekolah ana yang dulu.ana pun buka, nak tahu apa yang ada lam tu. Lagu sekolah ana. Best nya.ana pun try la test suara, nyanyi…bila dihayati, ana rasa la kan. Lirik betul tapi nada salah. Hahahah.apa-apa je lah….
Sekolah menengah kebangsaan Kulim…..Masih ingat kenangan anda di sekolah. Pasti ada yang manis dan pahit kan.macam ana, ana stay kat asrama.so, terlalu la banyaknya kenangan.pulak tu sekolah situ dari ting 1 sampai la ting 6.cuma stay kat asrama la yg pening sket.ting 1 pun stay kat asrama dah pertengahan tahun.ting 4 tak stay, ting 6 rendah pun dah nak habis sem baru stay.heheheh.teruk kan ana ni.ye lah, duk asrama tu mcm duk kat penjara.apa pun tak leh uat.tp ana ni bukan baik sgt, uat jahat tu banyak dari baik.heheheh.tp satu je yg ana menyesal tak penah uat.fly malam….adui, ruginya….kire baik jugak la ana ni kan?heheh
Ana masih ingat lg ting 1, ana kelas agama.1 agama 2.kebanyakan 1 agama 2 ni orang jauh2 n stay kat asrama.memg kwn2 pun org asrama je.lupa nak gtau.sekolah ana ni da 2 sesi.sesi pg n petg.ana sesi ptg ting 1.nak masuk sek ni payah jugak la.kire sek elit la, Cuma bawah sket dari sek bestari je.sape2 yg dpt 5 n 4 a upsr tu kat sek badlishah.mcm sek ana amik yg dpt 4a, 3a n 2 a ja.tu pun tak ramai.kelas agama pun da 2 kls je, agama 1 n 2.kelas agama 1 tak da yg duk asrama.semua rumah dkt2 sek je.
Berbalik pd yg tadi.ana kat sek pakai tudg labuh la, almaklumlah kls agama la kan.skrg dah tak mcm dulu, skrg tudg da muncung kat ats, dulu bulat je semua.sape yg muka pnjg pun nampak bulat.termasuklah ana.heheh.Nak tahu apa yg menarik tntg ana kat sek dulu.kuat tido,heheheh.tak kire lah waktu apa pun, kepala ana pasti mengiakan je apa yg cikgu ajar.sllunya sains la yg palg ana kuat tido.masuk je makmal sains,tak pala.cikgu2 pun tak tau nak kata pa dah dgn ana.mujurlah exam ana sllu boleh tahan jugak.klu tak, kacau.masuk ting 4 n 5 pun duk macm tu gak, kelas sains lg la byk, kimia, fizik, bio. 4 sains 5 n 5 sains 5.mmg ana rasa ana ni sudah ditakdirkan untuk tidak boleh bersama dgn sains.huhuu.amik sains ting 4 n 5 pun sbb terpaksa.1)kputusan pmr ok xleh masuk sastera.2)nak amik kelas agama…adui…
Ana kat sek ting 1 sampai 5 jd pustakawan.ada la pgg jwtn,su 3 tahun.hehehe.mgkin sbb ana suka baca buku kot.ntah la.masuk ting 6 ana dah tak nak jd pape dah.nak fokus study la kot kononnya.ye lah tak dapat masuk u dgn spm.tup2, cikgu pustaka ana dulu suruh ana jd pengawas lak.terus dapt pgg jwatn ‘head girl’.wah, bala…bala..dgn asrama lg, dgn persatuan lg, dgn kelab lg, rumah sukan lg, badan beruniform lg.pidato, forum remaja, program la ape la…bayangkan ana yg kecik ni nak pgg semua.hancur SMKK…huahuahua…nasib le..
Ana kat sek an dulu, tak mcm skrg.skrg ana haru biru sket.heheh.dulu ana senyap, sopan la jgk..n palg penting ana tak brape suka bkwan.ana bkwan dgn sape tau.dgn adik2…ntah la.maybe ana ni tak padan dgn umur kot.perhhhh…perasan tol.n lupa lak, ana ni tegas sket, garang tu tak la.tegas je…head girl…padan ke tak ye?heheh.tp ana tau, hati ana baik.perasan lg…
mana ana ye? cari le (2 agama 2)
Kenangan palg manis ek kat sek? Pa ye…..entah…banyak sgt kot tp pahit da la satu….kena jalan itik depan semua pelajar asrama kerana tido time prep ptg.hahhahaha.bukan ana je la, ramai lg, termasuk kwn2 ana.kena pulak dgn ustazah kesayangan ana.warden asrama.tu dia ah…ape ra…so, kwn2….jgn jd cam ana, tak cukup besar coz terlebih tido.hehehe.
p/s..sekarang pun ana kuat tido jgk…
SMKK…luv u much

1 ulasan:

Qama berkata...

anak sapa lani. hahaha.
cun siot masa sekolah2 dulu. heheheh