Rabu, 29 Oktober 2008

SMKUJ merentas UPM

Salamun alaik
Bertemu kembali dalam sembang guru..
Tanggal 22hb Okb 2008, sebanyak 3 kelas tingkatan 3 SMKUJ telah datang merentas UPM bagi memeriahkan pesta konvo UPM yang sedang berlangsung ketika itu.seorang bekas guru SMKUJ (cikgu ganti je pun) yang ketika itu sedang berjuang menghadapi final exam kelihatan agak gelisah menjawab exam nya kerana dikhuatiri tidak berkesemapatan berjumpa anak-anak muridnya..

Adui, lenguh la susun ayat gini.
Berbalik pada kisah tadi..cikgu ni dah la kecik, ditemani oleh kawannya yang juga agak kecik pusing2 keliling upm mencari anak2 muridnya yang ntah pape memberi maklumat.kejap kat ITMA, kejap kat LIBRARy….adui..cikgu tu pun naik pusing gak..
Haaaaaaa, bila jupe ja, riuh macm kat pasar mlm, almaklumlah cikgu ni tak mcm cikgu, mcm anak2 murid gak, heheh..sampaikan cikgu pengiring pun tak tahan tgk cikgu tu, mcm dak2…alahai, cikgu rashidah cikgu rashidah
Peristiwa yang agak menarik?haaaaaaa..ada..ada..gini cetaknya, cikgu tu hantar la anak2 murid ni pi kat tempat tgu bas.yang kelakarnya..seorg pelajar ni memng agak nakal dan kelakar..nakal tu bukan nakal teruk la, suka uat lawak la sket..ada ka dia pi duk jalan lambat2 atas jalan yg bnyak keta tu,plak tu jalan mcm org OKU yang cacat kaki sebelahnya…cikgu2 yang kat belakang duk gelak dah,…..ana lagi la, dah pecah perut dgn perangai dia…adui……macm2 la hafizudin ni…
Tu lah saat yang menggembirakan ana, dgn kelaku anak2 murid yang menghiburkan..seronok jadi cikgu ni…tak caya tukar la cos.heheheh

1 ulasan:

Aidil Khalid berkata...

Anak murid lagi tinggi dari cikgu... Macam mana ni? Hehe.